Percy Barnevik om projektledning

I samband med att Årets VD utsågs igår kväll i Stockholm så delade Percy Barnevik, legendarisk företagsledare, med sig av sina personliga råd om ledarskap, som han beskrivit i sin nya bok ”Ledarskap – 200 råd”.

Om projektledning säger han så här:

”Projektledning är en sorgligt eftersatt kompetens i många företag. En dålig projektledare kan förstöra vad hundra ingenjörer och arbetare uträttat. Så kallad ”project margin slippage”, där vinstmarginalen gradvis faller under genomförandet, är tyvärr alltför vanligt. Både i den akademiska världen och i företagen måste mer satsas på att utbilda och utveckla projektledare. Man måste också införa befordringssystem med titlar för projektledarkarriären som Senior Project Leader etc. En projektledare för ett miljardprojekt kan vara lika viktig som summan av fem dotterbolagschefer, som formellt har högre ”rang”. En duktig projektledare ska inte behöva bli divisions- eller bolagschef för att göra karriär”.

Idag är det många av våra kunder som också ser projektledning som en strategisk kompetens i organisationen. Vi hjälper till med att förbättra förutsättningarna, finslipa färdigheterna och stärka självkänslan hos alla som arbetar med eller i projekt. Oavsett om det handlar om ett företagsanpassat format eller om du själv väljer att delta i någon av våra öppna kurser.

Den 22/11 utses Årets projektledare 2013 av Svenska Projektakademien. Det sker på Projektnäring – den mötesplats för projektproffs som vi, tillsammans med Moment Projektkonsult, tog initiativ till 2011 och som nu genomförs för 9:e gången. God projektledning är viktigt, det är vi, Svenska Projektakademien och Percy Barnevik överens om.

Läs mer om Projektnäring här

Dela denna sida