De nominerade till Årets projektledare 2013 är …….

Nu har Svenska ProjektAkademien nominerat tre kandidater till Årets projektledare 2013. Som vanligt fanns det många förslag att välja bland och de tre kandidater som nu hedrats som årets nominerade speglar också mångfalden i projektformens tillämpning i näringsliv och samhälle.

Lars Bergdahl

– projektledare för Haparandabanan

Haparandabanan är en viktig internationell transportlänk som numera sträcker sig från Boden till Haparanda. Vid upprustningen och utbyggnaden av krävdes en projektledare som både kunde hantera tekniska frågor och framgångsrikt hantera kontakterna med berörda marksträckan, ägare och myndigheter. Projektledaren Lars Bergdahl har blivit nominerad för just de egenskaperna i kombination med sitt öppna och lyhörda ledarskap. Hans ledarstil gör att medarbetare vågar och vill ta eget ansvar och utvecklas i sina roller.

Anders Granberg

– projektledare för Invest in Luleå och Piteå

När Facebook skulle bygga sitt megadatacenter var det många världen över som visade intresse. Men trots stenhård internationell konkurrens föll valet till slut på – Luleå. Att miljardinvesteringen gjordes just här var dock ingen slump. Projektledaren för Invest in Luleå och Piteå, Anders Granberg, nominerades till Årets Projektledare 2013 med motiveringen att han bidragit till att ändra en hel regions självbild.

Martin Österdahl

– projektledare för Eurovision Song Contest 2013

När Sverige skulle bryta de senaste årens trend med skyhöga kostnader för Eurovision Song Contest behövde SVT tänka nytt. Hur skulle man leverera en show i världsklass med en mycket mindre budget än tidigare? Där hade projektledaren Martin Österdahl en avgörande roll som pådrivare och sammanhållande kraft i det projekt som vände upp och ner på etablerade sanningar om den gigantiska schlagerfestivalen. Resultatet? Det som av många anses vara det bästa Eurovision Song Contest genom tiderna.

Den 22 november utses Årets projektledare 2013 på Projektnäring i Stockholm. Läs mer om de tre nominerade kandidaterna, deras projekt och det spännande programmet på www.projektnaring.se Du har väl anmält dig redan?

Dela denna sida