Agile business planning

Kurser

Utbildning projektledare

Vill du gå en utbildning hos oss och bli projektledare? En projektledare planerar, leder och styr ett projekt i företaget. Viktiga egenskaper för en projektledare är att kunna arbeta självständigt, skapa bra dynamik i gruppen och motivera gruppen till nytänkande.  Vad som är viktigt just för dig vet du nog bäst själv. Det vi kan garantera är att just du och dina förutsättningar kommer att stå i fokus oavsett vilken utbildning du väljer. Inte några standardlösningar eller generella framgångsrecept.

Öppna kurser är för dig som vill gå en kurs hos oss tillsammans med kursdeltagare från andra företag. Vi erbjuder bl.a. utbildning inom projektledning, ledarskap och förändringsledning . (Se hela utbud längre ner på sidan)

För er som är intresserade av en helhetslösning som är specifikt anpassat efter er organisations behov har vi även Företagsinterna Kurser.

Öppna Kurser (i kurslokal eller distans)

Våra öppna kurser är för dig som vill utvecklas tillsammans med andra.
Vi har distanskurser, samt på plats i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping och Gävle.
Se respektive kurstillfälle för mer information.

Agil Projektledning – Diplomerad projektledare
Att leda med ett Agilt angreppssätt.

Applied Project Management 
Engelskspråkig kurs som motsvarar Praktisk projektledning.

Att leda utan att vara chef
är en koncentrerad basutbildning som ger dig grunderna i ledarskapets underbara värld.

Att övertyga som projektledare/teamledare.
Under en intensiv kursdag får du lära dig hur du når fram till rätt målgrupper, så att ditt projekt får de bästa förutsättningarna.

Praktisk Projektledning – Diplomerad projektledare
Vår mest populära utbildning!
En koncentrerad basutbildning med helhetssyn på projektarbete.

Praktisk Projektledning: Steg 2
Fokus på genomförande och avslut av projekt.

Styra och stödja projekt
Utbildningen ger dig som projektbeställare djupare förståelse för styrgruppsarbete samt för beställarrollen och dess betydelse.

Ledarskap och Kommunikation
Att leda ett projekt är krävande. Det temporära ledarskapet för ett projekt innehåller många utmanande moment.

Projektledarprogrammet
Komplett projektledarutbildning. Projektledning kan generellt sett delas in i två kompetensområden, metodkompetens och beteendekompetens.

PMI® certifiering, preparandkurs
Du är erfaren som projektledare och vill få de bästa förutsättningarna att klara Project Management Professional, PMP®, certifieringen, som är världens största projektledarcertifiering.

Företagsinterna Kurser

Kontakta oss för offert om ni vill anordna en kurs som är anpassad exklusivt efter era behov. Ni står för lokal och förtäring, vi står för kursledare och material m.m.

Förutom våra öppna kurser erbjuder vi även nedanstående som företagsinterna utbildningar hos er.

Anpassade kurser
Kundanpassade kurser, längre utvecklingsprogram och fristående aktiviteter. Vi anpassar utbudet efter ert behov för ett kontinuerligt lärande, där deltagarna träffas regelbundet samtidigt som de ges individuellt personligt stöd, vilket ger långsiktiga effekter.

Arbeta i Projekt
Utbildningen syftar till att ge projektmedarbetaren ökade kunskaper om projektarbete och sin viktiga roll i detta. Att ta en aktiv roll som medarbetare gör dessutom projektet mer intressant och engagerande.

Förändringsledning
för projektledare, en praktisk utbildning med helhetssyn på förändringsarbete.

Program Management
Att förstå fördelarna av att använda program och hur man ställer in och använder sig av dem.

Projektportföljstyrning
Att öka förståelsen för vad portföljstyrning innebär och vad som ger just din verksamhet stöd att uppnå sina strategiska mål.

Workshops
Syftet är inspirera till nytänkande och ge vidareutvecklande kunskaper inom ledarskap och projektledning. Genom det samarbete vi har med forskare inom vårt område och med framstående företag och duktiga ledare får vi hela tiden ny inspiration i detta arbete.

Så funkar våra distanskurser

 • 100% Online – Lärarledd distanskurs där alla deltar via dator. Du följer utbildningen från din egna dator med hjälp av Microsoft Teams.
 • Vi har valt att separera klassrumskurser från distanskurser, dvs antingen är alla med i klassrum eller alla med online. Detta för att öka kvaliteten på våra distanskurser.
 • Kursupplägg och innehåll är detsamma för båda varianterna, vilket innebär att du som kursdeltagare får samma aktiva pedagogik med grupparbeten, reflektioner och diskussioner oavsett format.
 • Gruppdiskussioner och övningar görs med andra deltagare i digitala grupprum, där ni kan färdighetsträna, diskutera samt dela kunskap och erfarenheter med varandra.
 • Innan kursstart du får ett mail från Microsoft/Teams att du är tillagd i kursens Team.  Du hittar kursen bland dina Team i Teams. Då kan du logga in och vi ser till att allt fungerar som det ska och du får hjälp om du har några frågor.
 • Här kan du se mer information om hur våra distansutbildningar fungerar.

Citat från tidigare distansdeltagare:

 • ”Vår kursledare var tydlig, engagerande, smidig i sitt sätt att guida oss genom de här fyra dagarna, bra på att summera och väldigt bra på att förmedla kursinnehållet online.”
 • ”I och med att vi dels hade ett fysiskt kursmaterial som även blandades med digitalt var det enkelt att hänga med och föra bra anteckningar. Det var även väldigt smidigt med grupparbete och speed-dating via Teams och det är jag positivt överraskad över.”
 • ”Att arbeta online funkade över förväntan.”
 • ”Kursledare lyckades genom rutan och Teams att fånga oss och hålla oss närvarande.”
 • ”Jättetydlig, entusiasmerande, bra på att fånga upp frågor i gruppen, leda oss på ett närvarande sätt online, summerade bra, såg till att energin alltid var där. Rak, rolig och bra på att inkludera alla. Toppbetyg från mig. Tack för otroliga dagar.”
 • ”Mycket väl genomförd kurs. Kursen hade en trevlig och bra miljö för att lära sig i, mycket tack vare bra ledarskap som också kändes genuint. Genomförandet upplevdes som flexibelt utan att vara ostrukturerat.”

Om du istället skulle vilja se vår kurskalender eller beställa en kostnadsfri kurskatalog, klicka på knapparna nedan.

Ladda ner kurskalendernBeställ kurskatalogenLadda ner kurskatalogen

Möt en av våra kursledare

Möt en av våra kursdeltagare

Osäker på vilken kurs du ska välja?

Vi hjälper dig gärna att välja en utbildning som passar dig.
Ring oss på +46 8 545 700 90 eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Dela denna sida