Du följer utbildningen från en dator. I våra öppna distansutbildningar använder vi oss av programmet Microsoft Teams.

I god tid innan kursstart öppnar vi kursen för inloggning. Vi rekommenderar att du loggar in innan kursen så att du ser att allt fungerar som det skall för dig. Om du har problem med att logga in kan du kontakta Bosse Hedman hos oss för teknisk hjälp. Du når honom på 070-529 34 38 eller bosse.hedman@wenell.se

Gruppdiskussioner och övningar genomförs med övriga distansdeltagare i digitala grupprum, där två eller flera deltagare diskutera, delar kunskap och erfarenheter, samt gemensamt arbetar i dokument. (Du behöver Microsoft Office eller motsvarande installerad på din dator då det behövs under grupparbeten m.m.)

ATT TÄNKA PÅ GÄLLANDE TEKNIK

SÅ HÄR LOGGAR DU IN PÅ BÄSTA SÄTT:

Du får en länk i ett e-mail från oss att klicka på som kommer att ta dig till Teams i din dator. Om du inte har Teams installerat på din dator tas du till din webbläsare. Med webbläsaren får du inte full funktionalitet, så vi rekommenderar att du har Teams installerat.

Uppe till höger under din profil byter du till organisationen ”Wenell Management” innan du klickar/ansluter dig till kursen. Detta för att du skall bli gäst i Wenells Teams-yta och få full funktionalitet under kursen.

Eller

Logga in på Teams-appen i din dator.

Uppe till höger under din profil byter du till organisationen ”Wenell Management” innan du klickar/ansluter dig till kursen. Detta för att du skall bli gäst i Wenells Teams-yta och få full funktionalitet under kursen.

Därefter kan du under dina Teams i appen hitta kursen, under kursen så hittar du flikar så som allmän, grupprum m.m. kursen startar under fliken allmän där hittar du till vänster hur du ansluter till kursen.

Om du inte har Teams i din dator så kan du ladda ner den här kostnadsfritt: https://www.microsoft.com/sv-se/microsoft-teams/download-app

Lite tips för att din upplevelse med digitala möten skall bli så bra som möjligt

Sitt ostört!

Se till att minimera bakgrundsljud, så som andra personer, byggarbete, maskiner som låter, m.m. Stäng gärna av din mikrofon om du hör ljud omkring dig.

Stäng av din mobiltelefon eller sätt den på ljudlöst om du väntar på ett viktigt samtal.

 

MIKROFON

Ljudet är det viktigaste när det gäller Online-möten. Man kan leva med att bilden hackar eller ser lite skum ut, men dåligt ljud kan få en att bara vilja lägga sig över skrivbordet och ge upp.
Se gärna till att ha en bättre mikrofon än den din dator (antagligen) har inbyggd. Använd gärna headset för bästa ljud.

KAMERA

Det viktigaste här är att börja med att titta på var din inbyggda kamera sitter, om du har en sådan, för att förstå hur du kommer att se ut på bild (nerifrån, från sidan etc.). Vi rekommenderar att du använder en extern kamera, som du ansluter till en USB-port på datorn.

SNABBT INTERNET

Det är givetvis viktigt att ha så snabbt och stabilt internet som möjligt. Helst genom att plugga in en nätverkskabel i datorn (men vem gör det nuförtiden), eller ett bra Wi-Fi då såklart.

LJUS

Framför allt – undvik motljus, dvs sitt inte med ett fönster eller en stark lampa bakom dig. Försök i stället ha ljus som kommer framifrån. Ett fönster eller en extra lampa som belyser dig framifrån eller från sidan är bra.

Microsoft teams

Här finns det en riktigt bra sida där du kan se och lära dig mer om Teams: https://support.microsoft.com/sv-se/teams

Lycka till och vi hoppas du får nytta av kursen i ditt fortsatta projektarbete.

Wenell

Dela denna sida