Viktigt att tänka på om du vill certifiera dig som projektledare

Vi märker ett ökande intresse för att certifiera sig som projektledare. Du kanske själv går i certifieringstankar? Lyssna på denna podcast med Anders Tjernberg, som leder våra preparandkurser för dig som vill certifiera dig enligt PMI©, och hans tips om vad du bör tänka på.

Podcasten i klartext

Ja, jag tycker att nyttan av certifiering är att man får , man får ett bevis på att man har kunskap och kompetens i sitt projektarbete. Det gör ju också att man kan bli lite säkrare i sin roll. Och till syvende och sist så vill man ju driva sina projekt på ett bättre sätt — och det ger den tryggheten.

Sen ger det ju också en självutvärdering. Man får en bra självutvärdering av hur man ligger till som projektledare. Det är ju också så att man får lite större utmaningar i projekt om man har en certifiering så inom företaget så ger det ju en ökad… man blir mer attraktiv hos sin arbetsgivare. Eller sina arbetsgivare. Det är ju så att även på utsidan om förtegatet har kunder så kräver kunderna certifierade projektledare, så man får ju mer krävande, utmanande och roligare projekt.

Ja, framförallt så är det ju väldigt krävande. Så det gäller ju att man avsätter tid i sin kalender för att kunna ta till sig detta och klara av en certifiering. Ja, jag brukar säga det att bara på den första timmen så brukar vi spara femtio timmars studietid för att förklara hur man skall förhålla sig till detta och ge lite tips. Och så är det ju det att man kommer upp på banan och man kommer att vara så nära att man inte kommer att kunna låta bli att genomföra det. Läser man på egen hand så kommer man sällan upp i den nivån. Så preparandkursen ger den bästa starten för att genomföra processen.

Ja, skall man sammanfatta det hela här så är det det att certifieringen är tuff. Och det är ju det som ger värdet av att certifiera sig. Det skall vara tufft. Och preparandkursen är det bästa sättet att komma igenom detta.

Dela denna sida