Intervju med Jan-Erik Larsson, nominerad till Årets Projektledare 2014

Intervju med Jan-Erik Larsson från Volvo Car Corporation, Powertrain, som är en av de nominerade till Årets projektledare 2014 av Svenska Projektakademien. I intervjun berättar han kort om sitt spännande projekt.

Transcript

Hej, vad heter du och vilken organisation tillhör du?

Hej, jag heter Jan-Erik Larsson och jag jobbar inom Volvo Cars, inom Powertrain, och som projektchef för de nya Drive-E Powertrains.

Intressant. Och du är nu nominerad till Årets Projektledare 2014. Du är en av de som gått igenom selektionsprocessen och nu är det tre kvar. Hur känns det att stå som en av de tre här nu?

Det känns fantastiskt roligt. Framförallt att jag får stå här och representera hela mitt team och hela Powertrain inklusive VCC, med Skövde — hela vår utvecklingsprocess. Det är fantastiskt roligt.

Kort, om du skulle kunna beskriva med några korta meningar: vad gick projektet ut på och vad upplevde du vara de största utmaningarna med just det här projektet?

Ja, projektets mål var ju att byta ut de drivlinor som fanns i Volvos lineup till en ny lineup som vi kan tillverka själva i Skövde. Och ett annat huvudmål var ju att vi skall bli ledande på bränsleförbrukning och prestanda. Vi betraktas nu som världsledande i detta område.

Och vad var den största utmaningen i projektet?

Den största utmaningen var ju att nå upp till just ledande. Målet flyttade ju sig hela tiden. Så det var ju inte så att vi konstruerade  i början mot ett specifikt mål. Eller det gjorde vi ju, men i takt med att konkurrensen ändrades så fick vi också ändra oss.

Dela denna sida