Göran Östling, Scania – nominerad till Årets projektledare 2014

Göran Östling på Scanias projektcenter är en av kandidaterna till Årets projektledare 2014. I denna korta intervju berättar han om sitt utmanande projekt.

Podcast i klartext

Hej,  vad heter du och vilken organisation kommer du ifrån?

Göran Östling. Jag kommer från Scania i Södertälje. Jag jobbar på Scanias projektcenter.

Göran, du är en av de nominerade till Årets Projektledare 2014, hur känns det?

Det känns jätteroligt. Spännande och utmanande också naturligtvis, för det förpliktar ju för framtiden. Men det skall bli roligt att se hur det går här. Jag håller tummarna.

Det gör jag också. Den slutliga frågan då det är om du med några korta meningar beskriver vad som var mest utmanande för dig personligen med just det här projektet.

Det var ju egentligen att bussar och lastbilar har en ny emissionslagstiftning  över hela världen. Och det är det vi har löst med nya motorer och efterbehandlingssystem. Och det har ju varit en enorm resa som även innefattar ett lagstiftande krav på gamla bilar. Det har varit en lång, lång resa med många utmaningar och jag tycker om utmaningar, det är det som är det roliga. Det jobbiga är naturligtvis baksidan av det, att det tagit mycket tid och så. En lång resa för mig som människa, men jag har kommit ut ur det med glädje.

Dela denna sida