Årets Projektledare 2023: Mikael Hemmingsen

Efter en framgångsrik sammankomst den 17 november, där branschexperter, entusiaster och framstående projektledare samlades för en förmiddag fylld av insiktsfulla föreläsningar och nätverksmöjligheter, ser vi tillbaka på en inspirerande händelse.
Under Projektnäring 2023 fördjupade vi oss i en förmiddag fylld med kunskap och insikter. Vi tog de första stegen mot en spännande resa och riktade strålkastarljuset mot tre enastående individer. Dessa individer hade nominerats till utmärkelsen ”Årets Projektledare 2023”, och deras prestationer belystes på ett imponerande sätt. Vi tackar alla deltagare och ser fram emot framtida möten och evenemang som fortsätter att lyfta fram framstående prestationer inom projektledning.
Mikael Hemminsen, Årets Projektledare 2023, har inte bara visat exceptionella färdigheter och ledarskap inom sitt område utan har också skapat en påverkan som sträcker sig långt bortom det förväntade.

I podden kommer Mats Ragnarsson, Wenell Management AB, att fördjupa oss i berättelsen bakom deras framgångar, utforska de utmaningar de har övervunnit och ta del av de insikter och lärdomar de har samlat på sig under sin resa. Det är en ära att få presentera er för en inspirerande individ som inte bara representerar excellens inom projektledning utan också är en källa till motivation och lärdom för oss alla.

Mikael var nominerad för sin roll som projektledare i uppförandet av Mathems nya logistikanläggning, Customer Fullfilment Center, i södra Stockholm. Ett projekt som han arbetat med sedan 2018.
Mathems CFC är på 36 000 m2 i två plan samt ett fristående p-hus för distributionsfordon. Anläggningen består av 4 temperaturzoner och har en komplex automation. Härifrån plockas och distribueras kundorders till Stockholmsregionen. På taket finns Stockholms Stads största solcellsanläggningen, och fastigheten har som första logistikanläggning i Sverige erhållit den högst nivån Guld i hållbarhetscertifieringen Miljöbyggnad. Målet med projektet var att skapa en attraktiv arbetsplats med god arbetsmiljö, ett stort fokus på hållbarhet samt skapa förutsättningar för en effektiv lagerdrift. Det är en komplex anläggning belägen på en utmanade tomt, vilket gjorde att planerings- och projekteringsarbetet fick ändras vid flera tillfällen. I tillägg löpte projektet under en pandemi, vilket i sig var en utmaning ur flera aspekter.
I arbetet med visionen har projektledaren varierat sitt sätt att bjuda in till deltagande, stärka kommunikationen samt för att konkretisera och synliggöra nya och innovativa idéer. Dessutom fanns det ett fantastiskt team, både på Mathem och hos Logistic Contractor (byggentreprenören) som jobbade tillsammans med att lösa de utmaningar som dök upp.

Lyssna på podden här:

Dela denna sida