Vi gratulerar Pushpa Basnet som häromdagen utsågs till CNN Hero of the Year 2012

Möten mellan människor är viktiga. Sedan vårt första möte 2008 med Björn Söderberg som bor i Nepal och där har grundat flera företag, bl.a. Watabaran, Fair Enterprise Network och Websearch har vi inspirerats att tänka nytt i våra projekt hemma i Sverige.

Ett annat direkt resultat av mötet var att två Wenell konsulter reste till Nepal för att utbilda personalen vid Websearch i modernt projektarbete. Därefter har det fortsatt med privata initiativ från Wenell konsulter. Genom Björns nätverk har vi fått kontakt med bl.a. Tuki Nepal som mycket påtagligt och konkret stöder utvecklingen i byn Jyamrung och barnhemmet ECDC med eldsjälen Pushpa Basnet.

Vårt engagemang i Nepal har givit oss såväl vänner i Nepal som en ökad förståelse för villkoren i ett av världens fattigaste länder. Naturligtvis påminner det också oss om att det vi ser som självklart i Sverige inte alls är självklart för alla människor. Vi är väldigt glada för dessa samarbeten, och blev inte så lite stolta då Pushpa Basnet häromdagen utsågs till CNN Hero of the Year 2012. Läs mer här

Dela denna sida