Den 11.e IRNOP konferensen en succé!

Under två dagar träffades projektforskare från hela världen – utbytte erfarenheter, nätverkade och umgicks. Även om nätverkande är trevligt så var ändå fokus de 82 akademiska artiklars inom åtta olika kategorier som presenterades. Att antalet artiklar har ökat för varje konferens är ett tydligt tecken på att projektforskningen attraherar fler och fler forskare.

IRNOP startades som ett löst sammansatt nätverk 1993 av Rolf Lundin, Johann Packendorff mfl. ut Den första konferensen hölls i Lycksele 1994 och konferensen har därefter turnerat runt jorden, för två år sedan stod Montréal värd, och i år kom alltså konferensen tillbaka till Skandinavien och Oslo.

Värd för konferensen var BI, Norwegian Business School, och Jonas Söderlund. BIs nya lokaler i den helt nya stadsdelen Nydalen var perfekta för konferensen. Hela Oslo utstrålar expansion och framtidstro, i varje kvarter byggs nytt och antalet byggkranar per capita måste vara högst i Europa.

Konferensen tjuvstartade på söndagen med en workshop för tolv forskarstudenter. På kvällen välkomnade BI tillresta med en mottagning uppe på taket till den nybyggda skolan.

På måndagen invigde Jonas Söderlund konferensen och startade de fyra spåren: Innovation, Människor i projekt, Lärande & Kunskap, Beslutsfattande. Måndagen avslutades med middag på Ekeberg med utsikt över Oslo – även denna kväll visade det norska vädret sin bästa sida.

Tisdagen innehöll spåren: Utveckling av forskningen, Ledarskap, Governance, Risk & affärsstyrning.

Varmt tack till BI för en utmärkt väl genomförd konferens.

Dela denna sida