Svenska projektakademien firar 25 år

Svenska projektakademien bildades 27 september 1994 och träffades igen i samma lokal på KTH nästan exakt 25 år senare.

Sammankomsten inleddes med en presentation kring instiftandet av projektakademien och dess tidiga år. Det blev många minnen och skratt kring verksamheten när vi i början trevade oss fram.

Huvuddelen av dagen skedde i jamsession form på temat ”Samtal om projektledning, utveckling framtid och möjligheter”. Det blev en spännande dag där den ökade projektifiering av samhället och hållbarhet i projektarbete var tyngdpunkterna. En slutsats är att icke typiska projekttillämpningar (projekt som nätverk mm) ökar samtidigt som de gängse modellerna kring projektarbete inte stämmer så bra för deras verksamhet. Diskussionen kring projekt och hållbarhet blev mycket spänstig  dialog tack vare debattformatet vi använde. V behöver få hållbarhet och projekt att fungera då de större frågorna i samhället rör många aktörer och vi behöver säkerställa att det blir ett pussel av alla pusselbitarna.

Dagen levde verkligen upp till den ”vässade dialog” som var med i projektakademiens verksamhetsbeskrivning från 1994. Tycker du temat låter intressant och vill du vara med i diskussionen kom på Projektnäring 15 november. Där kommer många projektmänniskor från olika branscher träffas tillsammans med många ledamöter från projektakademien. Du kommer också få reda på vem som blir Årets projektledare.

Mats Ragnarsson
Wenell Management AB.

Dela denna sida