Projektnäring med Robin Teigland och Emma Frans
Projektnäring är över för den här gången, och vi vill passa på att
först tacka alla deltagare för en otroligt spännande och
inspirerande förmiddag tillsammans med er och talarna.
Vi vill även tacka Jan Öhman för sin fantastiska insats som moderator.
Klockan 08:00 på morgonen öppnade Stockholm Waterfront Congress Center sina dörrar för Projektnäring, och som vanligt började vi med nätverkande över en frukost. Kaffe, bröd och te serverades till alla spända deltagare som väntar på att få lyssna på dagens talare, Robin Teigland och Emma Frans. Den här gången var Projektnäring i en lite mindre lokal är vanligt, och istället för en teatersittning så användes bord, som gjorde hela förmiddagen till en mer inbjudande dag för samtal och erfarenhetsbyte.
Klockan slår 08:30 och det är dags för dagens första talare att bli presenterad, Robin Teigland.
Robin Teigland: If you love knowledge, set it free!
”Vi verkar i en alltmer digital värld – vi samverkar i nätverk och vidareutvecklar och omprövar ständigt vår kunskap. Hur ska vi klara dessa utmaningar på bästa sätt? Robin Teigland kommer att ge oss inspirerande inblickar i sin forskning och tips på hur vi dra nytta av dessa utmaningar”
Det var det som nämndes på programbladet från Projektnäring inför träffen, och det var minst sagt vad vi fick lära oss. Robin, med sin energi och närvaro berättade om prioriteringar och hur vi bör fokusera. Vad vet vi att vi vet, och vad vet vi inte att vi inte vet? Vad är det som påverkar framtiden och hur kan vi jobba för att lära oss det vi behöver för att lyckas.
Tack Robin Teigland.
Se intervjun som Jan Öhman gjorde med Robin Teigland genom att klicka här.
Emma Frans: Finns det vaccin mot infodemin?
”Hur avgör man vad som är vinklade nyheter – och rena påhitt? Är vetenskapliga rön ens vetenskapliga? Vad finns det för risker med att tro på osanningar? Emma Frans kommer att berätta om hur vi kan få vetenskapskoll, och hur fakta – och påstådda fakta – ska bedömas. Hon kommer också att tala om vikten av att inte falla för osanningar på nätet, hur källkritik hänger samman med självkritik och hur vi kan skilja fakta från lögn”.
Vad är egentligen sant och hur vet vi vad som är korrekt, och hur ska vi tänka när vi läser artiklar? Emma Frans visade exempel från artiklar som i efterhand ser komiska ut, men som säkerligen har påverkat många. ”X är farligare än att röka” kanske man har sett i en artikel någon gång.
Tack Emma Frans.
Se intervjun som Jan Öhman gjorde med Emma Frans genom att klicka här.
Vi har även fått en presentation som man kan hämta genom att klicka här.
Avslutningsvis, tusen tack till deltagare och talare,
och vi på Wenell hoppas att ni lämnade Projektnäring med
motivation, nya kontakter, och lika inspirerade som vi är.
Vi önskar er ett fortsatt härligt halvår,
och vi hoppas att vi ses igen nästa
Projektnäring.