Projektnäring: Föreläsare klara

Den 24 april ses vi på Waterfront Congress Centre i Stockholm för att lyssna på två väldigt efterfrågade föreläsare, Emma Frans och Johan Eriksson. Information om talarna hittar ni längre ned på inlägget.

Schemat för dagen är 08.00 – 12.00 där vi serverar frukost, kaffe och lunch. Mellan talarna så finns det även tid för nätverkande och fika.
För att anmäla sig, gå in på Projektnärings hemsida.

EMMA FRANS

Hur avgör man vad som är vinklade nyheter – och rena påhitt? Är vetenskapliga rön ens vetenskapliga? Vad finns det för risker med att tro på osanningar? Emma Frans kommer att berätta om hur vi kan få vetenskapskoll, och hur fakta – och påstådda fakta – ska bedömas. Hon kommer också att tala om vikten av att inte falla för osanningar på nätet, hur källkritik hänger samman med självkritik och hur vi kan skilja fakta från lögn.

Emma är forskare vid Karolinska institutet och vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet. Hon är doktor i medicinsk epidemiologi och har tidigare arbetat som forskare vid University of Oxford. På hennes blogg vill hon ge ett vetenskapligt perspektiv på aktuella eller intressanta frågor. Hon reflekterar över medicinska forskningsstudier och är väldigt intresserad av beteende, evolution, psykiatri, folkhälsa och vetenskaplig kommunikation.

2017 fick Emma Stora Journalistpriset i kategorin Årets röst, för att sedan utses till Årets folkbildare av föreningen Vetenskap och folkbildning. Hon har många års erfarenhet av att utföra och granska vetenskapliga studier, och undervisar i vetenskaplig metodik.

JOHAN ERIKSSON

Hur leder du effektivt i en värld som ständigt förändras snabbt? Hur kan du dra fördel av det som ny teknik har att erbjuda? Johan Eriksson kommer att visa på vilka de största tekniska trenderna är idag som påverkar projekt, företag och organisationer. Han kommer också att ge dig konkreta verktyg för hur du kan utforma ett ledarskap som effektivt navigerar i förändring och samtidigt nyttja det som digital teknik har att erbjuda.

Johan är investerare, entreprenör, författare och Head of Specialists på Google. Han är investerare och rådgivare till startups inom hälsovård, utbildning, finans, bygg och handel. Som Head of Specialists på Google leder han specialisterna inom digitalisering. Johan vill inspirera människor att ha högre ambitioner så att vi snabbare kan bygga en bättre värld.

Dela denna sida