Årets uppsatspris utdelat!

Årets uppsatsprisvinnare är nu utsedda av Svenska Projektakademien.

Vinnarna är Alfred Park och Luminita Popescu, vid Jönköping International Business School, och deras uppsats om ”E-leadership for project managers”,  I sin forskning har de intervjuat totalt 7 erfarna projektledare och genomfört en undersökning där 32 projektmedarbetare i virtuella team från 11 olika länder ingick, om villkor och framgångsfaktorer i en situation där man leder medarbetare på distans i sitt projekt. Arbetar med som ledare på samma sätt som när man har ”fysisk” närhet till sina medarbetare eller vad måste man förändra i sitt beteende?

I rapporten ger de ett antal praktiska tips och rekommendationer till dig som leder projekt med virtuella team. Några av deras rekommendationer är:

  • Försök lära känna var och en av medlemmarna i teamet individuellt för att kunna ge personlig och effektiv feedback under projektet genomförande.
  • Skapa gemensamma riktlinjer för den formella kommunikationen i projektet.
  • Om det är möjligt försök bygga upp relationer i teamet före projektstart för att lägga en grund till förtroende för varandra.
  • Balansera mellan tacksamhet och generositet. Uppmärksamma medarbetare efter vad de faktiskt gör.

Vi gratulerar Luminita och Alfred till det fina priset!

Vi i Wenell tycker att det är speciellt roligt eftersom vi under arbetet stöttat pristagarna kring forskningsfrågeställningen och använt vårt kontaktnät för att hitta intervjupersoner i industrin.

Läs mer om deras slutsatser här

Mer information om Svenska projektakademien och priset hittar du här

Dela denna sida