En stjärna eller 9 medarbetare som tar ett kliv framåt?

Tänk dig en vanlig arbetsplats där medarbetarna behöver stimulans för att utvecklas i sitt arbete. När blir effekten som störst – om du enbart satsar på den/de mest högpresterande eller på att höja prestationen hos majoriteten i mitten?

Trots att den stora potentialen ligger i satsa på flertalet, är det vanligt att antingen ”problembarnen” eller en utvald grupp talanger får mest uppmärksamhet. De som ligger i mitten blir lätt bortglömda. I värsta fall – i synnerhet om fokus ligger i att bli utvald och vinna – kan människor uppleva att det inte är någon idé att göra sitt bästa.

Det finns alltså anledning att vara försiktig med rankingsystem och ensidiga satsningar på topp-presterarna. Detta görs i god tro – men effekten riskerar bli den motsatta vad gäller effekter på verksamheten. I detta Youtube-klipp tas problemen med ranking/månadens medarbetare upp av en amerikansk psykolog vid namn Aubrey Daniels som bland annat skrivit böcker om vanliga misstag i organisationer och vad som kan göras istället.

Dela denna sida