ÅRETS PROJEKTLEDARE 2020 ÄR UTSEDD

Den 19 november utsåg Svenska ProjektAkademien Årets Projektledare, Joakim Åberg! Priset brukar delas ut vid höstens tillfälle av Projektnäring. Eftersom höstens Projektnäring blev inställt på grund av Covid-19, kom priset att delas ut vid ett separat webinarie den 19 november.

Om projektet “Nya Vegasautomater”, Svenska Spel AB
Projektet innebar upphandling, implementation och utbyte av hårdvara (spelautomater och kontrollenheter) och centralmjukvara för att ersätta Svenska spels befintliga Vegas-automater. De nya automaterna skulle också stödja företagets utpekade strategiska inriktning, som innebar att utveckla befintlig affär och kanalisera spelare från illegal verksamhet och därigenom stärka den totala sundheten för spelarna på marknaden. Även avveckling och omhändertagande av befintlig lösning ingick i projektet.

Motivering:

Joakim har med ett uthålligt och reflekterande ledarskap lyckats genomföra ett komplext och omfattande utvecklings- och leveransprojekt på ett föredömligt sätt. Han har lyckats bibehålla en sund arbetsmiljö i projektgruppen under hela projektets genomförande och kontinuerligt fokuserat på att utveckla sitt eget ledarskap. Svenska spel har efter projektets avslut kunnat påvisa mätbara effekter som visar att införandet av de nya Vegasutomaterna medfört en sundare spelsituation och ökad spelsäkerhet.

Dela denna sida